Van schakelaar tot complete elektrotechnische installatie. Elektrotechnisch Installatiebedrijf | Moordrecht
Volg Dasto Elektro op Twitter! Bekijk projecten en nieuws via Facebook

CPR brandklasse selectie

                    

U heeft er vast al over gehoord: de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm voor kabels en elektrische leidingen. Wat houden de nieuwe regels in en wat betekent de CPR voor u? Hieronder leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken.

Wat is CPR – NEN 8012?

De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. De afkorting CPR staat voor Construction Product Regulation, ruw vertaald is het een verordening voor bouwproducten. In Europa is de CPR bekend als de norm EN 50575 (CPR). In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand van en via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken.

Dasto Elektro BV zal conform de hierboven afgebeelde tabel kabels toepassen.

In de nieuwe normering is ook bepaald dat voor elke toegepaste kabel een DOP certificaat moet worden afgegeven.

De DOP certificaten van de door ons veelal toegepaste bekabeling vind u hieronder, indien we een andere kabel toepassen dan degene die we vermeld hebben kunt u het betreffende DOP certificaat zelf downloaden op de website van DRAKA (draka.nl/dop)

DoP-1002152 DoP-1002126 DoP-1002102 DoP-1002092 DoP-1001454